Griep verspreidt zich verder

Veel mensen hebben op dit moment griep. Soms moeten zelfs hele basisscholen de deur sluiten. Volgens gezondheidsinstituut Nivel hebben 165 mensen op de 100.000 inwoners zich met griepachtige verschijnselen bij de huisarts gemeld .

Dit is beduidend meer dan in de afgelopen weken. De griepepidemie, nu al zeven weken achtereen, zet zich in Nederland stevig door. In de afgelopen 3 griepseizoenen, hebben zich in de piekweek niet zoveel mensen gemeld als nu. Aan het begin van de griepepidemie zagen de huisartsen vooral baby’s en peuters maar nu neemt ook het aantal schoolkinderen en volwassenen toe.

Piek nog niet bereikt

De piek van de epidemie lijkt volgens Nivel nog niet bereikt. Een griepgolf duurt gemiddeld negen weken. Vorig jaar was met 15 weken een uitzondering.

Virus type B

Dit jaar is de influenza Yamagata van het B-type griepvirus de grootste ziekteveroorzaker. Daarnaast wordt ook steeds vaker het influenzavirus A(H3N2) gevonden, de virusvariant die ook vorig jaar de epidemie veroorzaakte en een groot aantal ouderen ziek maakte.

Bron: Nivel

Post Author: Mélany

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *