Griepepidemie mogelijk de piek bereikt

De griepepidemie in Nederland heeft mogelijk de piek bereikt. In week 8 van de griepepidemie zijn 160 op de 100.000 inwoners met griepachtige klachten bij de huisarts geweest, volgens gezondheidsinstituut Nivel.

Dat is voor de achtste achtereenvolgende week boven de epidemische grens van 51 per 100.000 en iets minder dan in de week daarvoor. De huisartsen zien relatief veel jonge kinderen (0-4 jaar), maar ook een toenemend aantal schoolkinderen (5-14 jaar) en ouderen (65 jaar en ouder).

Scholen

Scholen hebben momenteel door de griepgolf de grootste moeite om leerkrachten te vinden en in sommige gevallen worden er zelfs hele klassen naar huis. Daarvoor is er in de media een discussie ontstaan over een griepprik voor leraren. Volgens huisarts Gé Donker van Nivel kan zo’n advies verstandig zijn; het personeel in de medische sector krijgt eenzelfde advies mee. ,,Maar zo’n prik moet je niet willen opleggen. Bovendien betekent inenting nog niet dat iemand gevrijwaard blijft van de griep.”

Piek

De piek in deze epidemie ligt iets hoger dan gebruikelijk, maar is over het algemeen te vergelijken met eerdere jaren, zegt het Nivel.

Verloop griepepidemie 2017-2018

Bron: Nivel & AD

Post Author: Mélany

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *