Buurland Duitsland onderhevig aan hoge griepactiviteit

Van 46 lidstaten en gebieden die griepintensiteit rapporteren, meldden Albanië en Luxemburg een zeer hoge intensiteit, terwijl Finland, Duitsland, Ierland, Slowakije, Zweden en Kosovo een hoge intensiteit meldden; 26 lidstaten meldden een gemiddelde intensiteit en 12 lidstaten een lage intensiteit.

Nederland

Nederland waar de griepepidemie al negen weken circuleert, had nog steeds een gemiddelde griepactiviteit. Maar toch neemt het aantal mensen dat zich met griepachtige klachten bij de huisarts meldt iets af.

België

België waar de griepepidemie vijf weken circuleert had ook een gemiddelde griepactiviteit afgelopen week. Maar hier neemt het aantal mensen dat zich met griepachtige klachten bij de huisarts meldt sterk af. Het lijkt erop dat de grieppiek heeft plaatsgevonden in week 5.

 

Post Author: Mélany

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *