Duitsland en Luxemburg kampen met hoge en zeer hoge griepintensiteit

Van 41 lidstaten en gebieden die griepintensiteit rapporteren, meldden Albanië en Luxemburg nog steeds een zeer hoge intensiteit, terwijl Tsjechië, Denemarken, Finland, Duitsland, Hongarije, Ierland, Slowakije, Zweden, Oekraïne en Kosovo  een hoge intensiteit meldden. Daarmee is het aantal landen met een hoge griepintensiteit gestegen van 6 naar 10.  Twintig lidstaten, waaronder Nederland en België, meldden een gemiddelde intensiteit en 9 lidstaten een lage intensiteit.

Nederland

In Nederland is er nu al 11 weken lang sprake van een griepepidemie.  Het aantal mensen met griepachtige klachten, die naar de huisarts zijn gegaan, is weer opgelopen. Afgelopen week waren het er 155 op de 100.000 inwoners, de week ervoor nog 140. De piek lag op 165. Pas als het aantal onder de 51 komt, is de epidemie ten einde.

België

Het aantal mensen met griepachtige klachten, die naar de huisarts zijn gegaan, is stabiel gebleven ten opzichte van de week ervoor (567 bezoeken op 100.000 inwoners). In België moet het aantal bezoeken onder de 141 komen, voordat de epidemie officieel ten einde is.

Virus

Van alle onderzochte monsters, waren ongeveer 67% het B-virus (Yam) en 33% het A virus.

 

 

Bron: Nivel & Who

Post Author: Mélany

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *