Griepintensiteit in Europa weer gestegen

Van 45 lidstaten en gebieden die griepintensiteit van week 9 rapporteren, meldde Luxemburg nog steeds een zeer hoge intensiteit, terwijl Albanië, Tsjechië, Finland, Duitsland, Slowakije, Zweden en Oekraïne een hoge intensiteit meldden.

Daarmee is het aantal landen met een hoge griepintensiteit gezakt van 10 naar 7. Maar het aantal landen dat een gemiddelde intensiteit hebben gemeld, is toegenomen van 20 naar 26. Ook het aantal landen met een lage intensiteit is gestegen van 9 naar 14. Nederland en België rapporteerden beide nog steeds een gemiddelde griepintensiteit.

Nederland

In Nederland is er nu al 12 weken lang sprake van een griepepidemie. De laatste twee weken hebben zich wekelijks meer dan 160 op de 100.000 inwoners gemeld bij de huisarts met griepklachten. De piek van dit griepseizoen ligt op 165. Pas als het aantal onder de 51 komt, is de epidemie ten einde.

België

Het aantal mensen met griepachtige klachten, die naar de huisarts zijn gegaan, was in week 9 behoorlijk gestegen (707 bezoeken op 100.000 inwoners). Dit is het hoogste niveau van dit griepseizoen. In België moet het aantal bezoeken onder de 141 komen, voordat de epidemie officieel ten einde is.

Virus

Nog steeds circuleert in Europa voornamelijk het B-virus rond.

 

Bron: Who & Nivel & WIV-ISP

Post Author: Mélany

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *